You are currently viewing Breaking: Forskere finder løsningen til varigt vægttab

Så er der igen nyt på videnskabsfronten:

Danske forskere finder magisk kur til vægttab.

Vil du vide, hvad det er? Spis. Rigtig. Mad.

Yes, it’s that simple.

Intet nyt under solen

Det er mig en gåde, at dette kan være en nyhed for nogen overhovedet. Selvom jeg inders inde godt er klar over, hvorfor det nu er oppe i medierne.

Vi er dovne, og vi elsker forarbejdede fødevarer. De er billigere, de smager bedre og så er de tilsat salt, sukker og fedt, som vores hjerne er helt vild med.

Så mens alle propper sig med medicin som Wegovy, så Novo Nordisk aktiekurs flyver afsted, er løsningen til et varigt vægttab langt mere simpel: Spis helt almindelig mad. Lav det selv og brug årstidens råvarer. Det mætter mere, det smager nok også bedre (subjektivt), og så er det langt sundere, fordi du får en masse vitaminer og mineraler, du ikke får i forarbejdet mad (i samme grad).

Vi kan slanke os selv

Vægttabsmedicin som Wegovy efterligner tarmhormonet GLP-1. Hormonet virker slankende, fordi det blandt andet nedsætter appetitten og blodsukkeret. Det skal denne blog som sådan ikke omhandle, da det er en helt verden for sig. Med utroligt positive effekter.

Men sagen er den, kroppen allerede danner hormonet selv, når vi indtager mad.

Fødevarer såsom grøntsager kræver mere af dit fordøjelsessystem, fordi det skal arbejde for at optage næringsstofferne. Det betyder, at fordøjelsen skal arbejde hårdere og længere, hvilket øger mæthedsfornemmelsen og reducerer sultfornemmelsen.

Det er klart, effekten ikke er ligeså udtalt som eksempelvis Novo Nordisks vægttabsmedicin Wegovy.

Hvad skal jeg spise?

Du kan starte med alt, der rimmer på “ål” (eller starter eller slutter med “kål”). Her kommer fordøjelsen virkelig på arbejde.

Og ellers grove grøntsager, frø, nødder og lignende.

Skær ned på mængden af hvidt brød og morgenmadsprodukter (havregryn ikke inkluderet). Hold dig væk fra (eller skær ned på) mængden af forarbejdet mad, da kroppen blot vil få endnu mere lyst til disse fødevarer.

Det er et langt, sejt træk, når du skal vænne kroppen til at spise mindre forarbejdet mad, fordi det er lækkert og nemt. Det kræver derfor en indsats. Og derfor tyer mange til medicin og andre kure.

Hvis du har brug for hjælp, står vi altid til rådighed. Vi kan hjælpe dig med at omlægge din livsstil og få et varigt og sundt vægttab – uden at skulle leve på en sten.

Kilde

Skriv et svar