You are currently viewing Afstanden til fast food betyder ikke noget for din vægt

Bor du tæt på fast food og langt fra træningscentret? Det er ingen undskyldning for at tage på viser et nyt studie fra Sverige.

Studiet viser ingen sammenhæng mellem overvægt og en persons afstand til henholdsvis fast food-restauranter og træningscentre. Det har ellers tidligere været oppe og vende, fordi der ofte ses en sammenhæng mellem nabolag med lavere gennemsnitsindkomster og forekomsten af overvægt.

Ingen sammenhæng

Selvom konklusionerne fra studiet i vores broderland ikke er påvist af flere omgange, er det alligevel værd at bemærke, at forskerne ikke fandt en statistisk signifikant sammenhæng mellem forekomsten af træningscentre og fast food-restauranter og overvægt.

Med andre ord: Der var ikke flere overvægtige i områder med mange fast food-restauranter, end der var i områder med gode træningsmuligheder.

Usandsynligt, at manglen på træningsmuligheder påvirker overvægt

Helt kort vil det faktisk sige, at overvægt ikke skyldes afstanden til træningsfaciliteter. Ligeledes så forskerne ikke flere overvægtige i områder med mange fast food-restauranter.

Så selvom introduktionen af træningsfaciliteter i teorien burde tilskynde en sundere livsstil, er det ikke nødvendigvis effektivt i alle lande og regioner. Brugen af disse afhænger ifølge forskerne i høj grad af kultur og livsstil

Derfor skal man nu til kigge på helt andre faktorer, når man prøver at finde ud af, hvorfor nogle personer og befolkningsgrupper har en højere forekomst af overvægt end andre. Dog fandt forskerne en sammenhæng mellem beboerne i et nabolag og deres social berøvelse – altså hvorvidt de er afskåret/føler sig afskåret fra resten af samfundet.

Kilde: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200520124936.htm

Skriv et svar