You are currently viewing Er 2018 året hvor….Året der gik

2019 nærmer sig, og i den forbindelse er der altid en hulens masse tanker om året der gik. Sidste år skrev jeg bloggen “Er 2018 året hvor…?” og den tænker jeg, er interessant at se tilbage på, og derfra skrive lidt om 2019 udfra. Bloggen fra sidste år kan læses herunder:

http://casperjespersen.dk/er-2018-aaret-hvor/

Vi står nu 1 år senere, og jeg synes, at det er sjovt at se tilbage, og kommentere på de forudsætninger og bud, jeg skrev sidste år.

Tankerne fra sidste år lød således:

 • Er 2018 året, hvor vi udvider Performance Gym PT?

Nej, 2018 blev ikke året, hvor vi udvidede Performance Gym PT. Dog ansatte vi en professionel konsulent til forretningsudvikling og skrivning af forretningsplan. Arbejdet med denne konsulent var givende, og satte en masse tanker igang om fremtiden. Specielt arbejdet med diverse modeller for vores virksomhed – SWOT, GAP, KPIer osv. blev gennemarbejdet, og planen er faktisk klar til at blive udført nu. Tiden og modet skal blot passe vores privatliv.

 

 • Er 2018 året, hvor vi åbner endnu et center? Måske i Danmark, måske i udlandet?

Året 2018 blev ikke året, hvor vi åbnede endnu en afdeling. Udlandet er spændende og har flere gange nærmet sig, men jeg tror ikke,  at det bliver fremtiden for vores side af. Kicket, for mit vedkommende, var at teste om man kunne lykkedes på et marked hvor man er totalt ukendt. Det kræver dog en enormt mængde energi og tid, som kræver bagland og at familien er med på legen.

 

 • Er 2018 året, hvor jeg endelig squatter 150 kg. og dødløfter 3x kropsvægt?

Jeg tester squat og bænkpres imorgen, så det vil muligvis være året. 3x kropsvægt i dødløft blev lagt på hylden forholdsvis tidligt i 2018, da risikoen for skader simpelthen blev for stor for mit vedkommende.

 

 • Er 2018 året, hvor jeg fokuserer endnu mere på personlig træning? Eller skal jeg holde mig i baggrunden og undervise, udvikle og skabe flere trænere?

2018 blev året hvor jeg slog alle egne rekorder for 1:1 personlig træning. På samme tid brugte jeg mere tid på strategi og ledelse end tidligere. I 2019 vil jeg yde mindre personlig træning og mere ledelse, strategi og udvikling af nye trænere. Jeg elsker begge dele, og mener at det er en fejl, at mange springer fra arbejdet med klienter, når succesen bliver stor.

Med et team på 12 trænere kræves der tid og energi på udvikling. Og i 2019 har jeg sat ugentlige timer af til dette. Det glæder jeg mig til at få i system, og få ind i dagligdagen på fast basis.

 • Er 2018 året, hvor jeg starter på en større uddannelse i udlandet?

I januar 2018 startede jeg på FMU – Functional Medicine University, hvilket forventes at tage 2-3 år. Der er meget læsning, videomateriale og mange eksamener, men det er godt og jeg bliver enormt presset fagligt.

Dertil tog jeg flere uddannelser, såvel i udlandet som online. Det vil jeg fortsætte med i 2019, hvor de første mange kurser allerede er booket. Jeg ser specielt frem til at besøge Costa Rica i marts ved Dr. Ben House, Dr. Bryan Walsh og Dr. Nelson. Herudover har vi trukket Eugene Teo fra Australien til Danmark, for at afholde hans certificering.

 

 • Er 2018 året hvor jeg skal undervise i Sydney, Hong Kong, Cardiff, London, New York og andre spændende steder i verden?

I 2018 underviste jeg for Poliquin Group – et kursus udviklet i samarbejde med min kammerat og forretningspartner, Gavin Attore. Alle kurser blev udsolgt og vi ramte Sydney, New York, Rhode Island, Chicago, Cardiff x2 og Melbourne. En bedrift, som jeg er stolt over at have været en vigtig del af.

Hertil underviste jeg PICP flere gange, hvilket er en uddannelse for personlige trænere fra hele verden. PICP har altid stået som en af de bedste træner-uddannelser, så det har været en ære at få lov at undervise denne.

 • Er 2018 året, hvor jeg søger uden for branchen og tager uddannelser, der intet har med træning at gøre – ledelse, psykologi, sprog, præsentations færdigheder?

Ja, det blev 2018. Jeg søgte, og søger, mere og mere uden for fitness-branchen, hvilket er utrolig givende. Jeg opsøger ledere, mentorer, netværk og uddannelser inden for ledelse. Det ser jeg frem til at fortsætte med i 2019 – de første 2 kurser i personlighedsanalyser er allerede booket.

 

 • Er 2018 året, hvor jeg bryder igennem internationalt?

2018 var et godt år rent internationalt, men 2019 kunne have været endnu bedre grundet efterspørgsel. Jeg har dog valgt at trække mig fra international undervisning, da jeg simpelthen priorterer familien, Performance Gym PT og min egen sundhed (jetlag) højere end den del af karrieren. Det har været et svært valg, da jeg har udviklet mig enormt inden for undervisning, og fra gang til gang ydet bedre.

 • Er 2018 året, hvor vi investerer i andet end denne branche?

Ja, det blev 2018. Vi sigter efter at investere hvert år, og 2018 bød også på langsigtede investeringer uden for branchen.

 

 • Er 2018 året, hvor jeg ingen søvn får grundet en lille ny baby til sommer?

Ja, min søvn har været elendig. Jeg har tracket den via OuraRing, og jeg må indrømme, at jeg er overrasket over elendigheden. Jeg sover timer nok, men kvaliteten er elendig. 0-30 min dyb søvn og 2-3 timers REM søvn (det redder mig…) hver nat. Efter Oscar blev født, vækkes jeg tilmeld 6-8x hver nat. Så her er bestemt et område, som jeg skal forbedre for min egen sundhed.

 

 • Er 2018 året, hvor jeg opdager at det ikke er dobbelt så hårdt med 2 børn, men 3x så hårdt?

Det er en kæmpe breaker som iværksætter – det er hårdt at få børn, og det er rigtig hårdt at have 2 små børn, og endda et barn med hjertefejl (Oscar). Jeg ville lyve, hvis jeg skrev andet. Dog tager Birgitte enormt meget over, og giver mig tid og ro til at arbejde meget. Denne fordeling har været nødvendig for at få familieliv og forretningsliv til at få op i en højere enhed. Hvilket ofte er lykkedes.

 • Bliver 2018s omsætning større eller mindre end succesfulde 2017?

Vores omsætning er steget fra 2018 til 2019. Og vores bundlinie markant forbedret, og vi kan gå ud af 2018 med et resultat på +35%, trods Birgitte har været på barsel siden maj måned. Et resultat som jeg personlig er meget stolt over – vækst var ikke forventet i 2018 grundet Birgittes barsel.

Slutteligt vil jeg gerne takke klienter, læsere, trænere i Performance Gym PT og Birgitte for et rigtig godt 2018. Vi ser nu frem til et 2019 med en masse spændende projekter i kikkerten.

Skriv et svar