You are currently viewing Simone Bedholm – PCOS

Simone henvendte sig med et formål om at lære. Om at lære om hendes diagnose fra lægen, så vi sammen kunne tilpasse hendes kost. Det kom der et rigtig fint forløb ud af som du kan læse om herunder.

Fortæl om dig selv. Hvorfor opsøgte du hjælp i Performance Gym PT og Casper Jespersen?

Jamen, jeg er egentlig en helt almindelig kvinde på 27 år. Jeg har dog siden jeg var 17 år vidst at jeg havde hormonubalancen PCO. Det blev egentlig konstateret relativt hurtigt, da jeg siden jeg begyndte at få min menstruation havde oplevet en meget ustabil menstruationcyklus samt forholdsvis svær acne. Jeg opsøgte derfor min læge, som sendte mig videre til en gynækolog, der faktisk med det samme mistænkte og dernæst diagnosticerede PCO. Det var meget begrænset hvad både lægerne og gynækologen kunne fortælle mig om PCO’en og hvad den havde af betydning for min krop, mine udsigter til at kunne få børn og hvor meget kost havde af betydning. Lægernes løsning var P-piller, som jeg har oplevet bliver anset af lægerne som “medicin” mod PCO. Efter at havde været i forløb med en anden personlig træner i Aarhus kunne jeg mærke at min træning accelerede, og at jeg manglede energi og overskud i træningen. Samtidig lurede det også hele tiden i baggrunden, at jeg vidste jeg havde PCO, men at jeg ikke havde overhovedet nogen ide om hvordan den påvirkede mig. Jeg følte dybest set at jeg manglede viden og guide til at håndtere diagnosen.

Jeg vidste derfor at jeg skulle kontakte en professionel til at opnå viden og til at tage min træning til næste niveau. Jeg var faktisk ikke i tvivl om at det var Casper jeg skulle kontakte. Jeg havde nemlig fulgt ham over en længere periode på de sociale medier, og vidste hvor meget viden han lå inde med og hvor stor betydning det havde for ham at der lå evidens bag hans trænings-og kostvejledning. Der var derfor ingen tvivl om, at han var manden der skulle hjælpe mig med at blive klogere på min PCO og hvordan man egentlig bedst håndterede at have hormonubalancen samtidig med bibeholdelsen af en sund krop.

Hvordan har det været at ændre kost og træning?

Det har simpelthen været så nemt! Det mener jeg virkelig. Den største omvæltning jeg egentlig har oplevet har været hvor meget mere mad og kulhydrater jeg kunne spise i min daglige kost. Casper har hver gang vi har mødtes foretaget kropsmålinger, og har tilpasset kosten løbende igennem forløbet. De målinger har Casper brugt som guideline i hans kostvejledning, og det føles rigtig trygt for mig som klient at vide at der ligger reelle tal og evidens bag udarbejdelsen af hans kostplaner. Det gør planerne dybt personlige, og efter min mening sætter dem i stærk kontrast til de masseproducerede “kostplaner” som desværre florerer i fitnessbranchen.

Det har resulteret i, at jeg næsten indtager dobbelt så mange kalorier og kulhydrater end i starten af kostforløbet og stadig taber fedt og tage muskler på! Det har simpelthen været sådan en øjenåbner for mig. Casper er som person ekstrem behagelig og mega dygtig til at lære fra sig. Du kan med det samme mærke, at han har ekstremt meget viden, som han været eminent til at forklare til mig på en letforståelig måde. Samtidig har han givet mig nogle meget overskuelige kostplaner og guidelines, som har været sindssygt nemme at implementere i min hverdag. Min kost er simpel og ligetil, og det elsker jeg. Det passer ind i min hverdag, og det skal han have meget ros for at have blik for.

 

Har du opnået de resultater du forventede?

I den grad! Og mere til! Jeg har tabt fedt og taget muskler på – et ovenud dejligt resultat. Jeg er så overrasket over hvor meget mere mad(og især kuldhydrater) jeg kan indtage efterhånden. Der er ikke længere noget der er “forbudt” at spise og der er plads til hygge og sociale arrangementer(med alt hvad det indebærer) ved siden af af min daglige kost.

 

Har du opnået andre resultater end de træningsrelaterede? (Energi, humør, selvtillid, bedre søvn…)

Som en person der elsker at få ny viden og blive klogere på ting, har det her kostforløb først og fremmest givet mig ekstremt meget ro. Det giver mig ro i hverdagen at vide at jeg gør alt hvad jeg kan for at holde min PCO så meget i balance som jeg kan, og hvilken betydning det for min træning og kost. Casper har desuden lært mig at PCO’en samtidig kan ses som en positivt ting til min træning, da den giver nogle fordele i forhold til muskelopbygning. Den bevidsthed havde jeg aldrig oplevet igennem det danske sundhedssystem, så det er jeg så taknemmelig for at have lært og være bevidst om. Dernæst oplever jeg langt mere energi til træningen, og det er skønt at føle det overskud jeg førhen har følt jeg har manglet. Det giver nye muligheder for nye PR’s og dem kan vi jo godt lide 😉 Slutteligt vil jeg sige at jeg har langt hen ad vejen har sluttet fred med min diagnose, og det er i høj grad grundet Caspers kyndige vejledning. Så tak Casper for et rigtig godt forløb – det har uden tvivl været det helt rigtige for mig! 🙂

Skriv et svar