You are currently viewing Tankemylder – Livet som iværksætter
Frontal lobe - Human brain in x-ray view

Som iværksætter, med iver for at skabe nyt og mere end vi allerede gjort, kan tankerne godt til tider løbe lidt hurtigt. Min mor har altid bakket Birgitte 100% op og sagt, at det må være hårdt at holde alle mine ideer ud – Måske hun har ret. Det har mødre jo ofte….

Livet som iværktsætter har flere sider. Der er konstant tanker om at skabe mere. Skabe bedre. Skabe nyt. Og netop derfor har startups altid været interessante for mig, også i denne periode. I flere år har jeg knoklet ufatteligt hårdt for at bygge det vi har skabt, og der har derfor ikke altid været energi, overskud og økonomi til den store udvikling, men nærmere afvikling. Det huger ikke mit iværksætter-sind, og derfor nyder jeg virkelig den hverdag vi i dag har. Der er netop energi, overskud og økonomi til nye tanker, nye startups, og nye muligheder.

I forbindelse med alle disse tanker er der flere ting der er dukket op:

  • Når det går rigtig godt for en virksomhed, skabes der ofte rygter om det modsatte. Det virker utrolig underligt at skulle forsvare, at det går godt, og noget der virkelig gik mig på tidligere. Dagen i dag er jeg ligeglad, og ved det ofte skyldes ren og skær jalousi.
  • Når en virksomhed kører en strategi for markedsføring betyder det ikke at virksomheden er i vanskeligheder. Tværtimod viser det at virksomheden har tankerne med sig. Virksomheden har en plan for udvikling, og stopper den ikke blot fordi det går godt. Det er klassisk at virksomheder stopper udviklingen, og accepterer det middelmådige, når platformen under dem ikke står i brand. For mit vedkommende handler det om at vi altid kan blive bedre. Trods det går enormt godt for Performance Gym PT, og vores andre virksomheder, så betyder det ikke, at vi ikke kan udvikle os. Uden udvikling vil vi ikke fortsætte vækst, og uden udvikling vil jeg kede mig. Det sidste er enormt risikabelt ifølge min mor.
  • Den største udfordring for en virksomhed i fremgang er ofte at finde kvalificeret arbjedskraft, også i branchen for personlig træning. Vi står dags dato med et luksusproblem, hvilket betyder at vi har enormt mange henvendelser, og derfor har rigtig god booking af samtlige trænere. Derfor søger vi konstant efter nye talenter i branchen. Problemet netop nu er, at vi ikke kan finde de typer vi søger. Ofte husker vi hinanden på, hvad det modsatte havde betydet for os. Nemlig at der ikke var nok at lave. At vi var presset til at præstere, presset til at dække alt for mange timer, eller tag bi-jobs.
  • Når jeg poster artikler eller gratis programmer på mine medier, så betyder det ikke at jeg mangler klienter. Tværtimod har jeg stortset ikke taget nye klienter ind i år, og forventer ikke at tag mere end 2-3 nye ind resten af året. Men hvorfor så markedsføre? Hvis man har kendt mig i en årerække havde man vidst, at jeg altid har delt min viden, ikke for markedsføringens skyld men for interessens. Enten via sociale-medier, fora diskussioner, undervisning af personlige trænere, seminars, intern uddannelse af personale og faglige diskussioner med kollegaer i branchen.  Det agter jeg at fortsætte med trods min kalender er fyldt.
  • Om 2 uger rejser jeg igen til Wales for at arbejde for et større træningscenter. Udvikling af centerets trænere, udvikling af deres forretning og konstruktiv kritik til hvordan de bliver endnu bedre. Det ser jeg frem til.

Det var blot et par af tankerne fra en ivrig iværksætter. Resten af aftenen parkeres iværksætteren og tiden bruges 100% med familien.

God lørdag aften.

 

Skriv et svar