You are currently viewing Træt af manglende fitness-manerer?

Nogle gange er det ret tydeligt, at der ikke er dørmænd tilknyttet de danske fitnesscentre. Og Emma Gad er tilsyneladende total ukendt, hvis du spørger de forskellige fitness-personager.

For vi kender dem alle: Typerne. I kommercielle fitnesscentre får alle lov til at træne og det er jo positivt. Men det betyder samtidig, at du støder på både sjove og forfærdelige typer, når du træner i sådanne træningscentre.

Er du  (med-)skyldig?

I England foretag organisationen Nuffield Heath en undersøgelse i de engelske fitnesscentre. 74% af de 2.000 adspurgte personer havde den opfattelse, at de andre i træningscentret havde dårlige manerer.

Nuffield Heatlh fandt blandt andet ud af, at 49% af briterne indrømmet at have drukket af vandflasker, der ikke tilhørte dem selv. Samme andel havde brugt andres håndklæder. 33% brugte ikke deodorant og hele 18% tog afsted, selvom de hostede og var forkølede. Heldigvis var det kun 16%, der ikke vaskede deres træningstøj forud for et træningspas.

Det lader vi lige trække ind et øjeblik.

Manglende hygiejne i kommercielle fitnesscentre

Selvom fitness forbindes med sundhed, skal du alligevel huske at tænke på hygiejnen. En anden engelsk undersøgelse for nogle år siden viste, at 60% af alle fintess-tasker er fyldt med farlige bakterier. Så hvis du vil undgå en omgang ondt i maven, skal du måske lige huske at rengøre din egen taske i ny og næ, såfremt du træner i et kommercielt fitnesscenter. Den mest beskidte taske indeholdt eksempelvis 7 gange så mange colibakterier som “tilladt”.

Undersøgelsen viste samtidg, at 80% af alle infektioner blev overført via hænderne. Så husk din håndhygiejne alle steder – også i centret, hvor du rører ved ekstremt mange overflader.

Træt af typerne?

Fitnews.dk har lavet deres egen lille voxpop, hvor de forskellige typer beskrives mange godt. De identificerer otte typer, men der er helt sikkert flere.

Kan du eksempelvis nikke genkendende til “Pausefisken”, der optager alt det udstyr, du skal bruge? Eller “Selfie-søsteren”, der bruger mere tid på at tage billeder end på at træne?

Det er frustrerende at træne i kommercielle fitnesscentre, hvis din egen træning nærmest obstrueres af de andre. Måske fordi du har travlt og det har de ikke. Eller måske fordi du bare ønsker at være effektiv, mens alt udstyr optages.

Andre gange handler det om, at de andre snakker højlydt i telefon, sidder og ser TikTok-videoer mellem sæt, så det er svært at koncentrere sig eller måske burde de tage lidt mere tøj på (Såvel mænd som kvinder…).

Ja, typerne kan være ganske underholdende, men ønsker du at træne seriøst og/eller effektivt, er de oftest bare i vejen.

Heldigvis for vores medlemmer, er det ikke et problem hos os. Her kan du træne seriøst, uden forstyrrelser og uden at tænke på, hvorvidt du bliver beriget med “Motormundes” score-historie fra weekenden eller “Drypperens” aburde mængder sved (det er helt i orden at svede, så længe man gør rent og tørrer op efter sig).

Oprydningen er også forholdsvis simpel, for den står vi for. Du skal faktisk blot løfte de vægte vi finder frem til dig.

Hvad kan du gøre?

Selvfølgelig kan du altid prøve at undgå at være en af typerne selv. Adfærd smitter næsten altid. Og høretelefoner samt musik hjælper selvfølgelig. Men ud over at træne et mere privat sted som Performance Gym PT, er du nok nødt til at trækkes med typerne.

Du kan selvfølgelig også træne hos os op til fire gange ugentligt, hvis du ønsker et forløb af den kaliber – så er du helt fri for at tænke på typerne og at få din træning ødelagt af andre.

Kilde: https://www.fitnews.dk/fitness-manerer.html

Skriv et svar