You are currently viewing Praktisk Onsdag – 20 min. basis-øvelser…

I perioder kan man have travlt, og dermed ikke optimal tid til træning. For nogen er det i perioder, for andre er det konstant. At priotere træning er selvfølgelig vigtigt, men ikke altid muligt desværre. Og derfor buger jeg ofte dette 20 min. basis-program til klienter som har travlt. Det er bedre at træne 20 min. end slet ikke at træne.

Programmet kan også bruges, hvis man ønsker at øge volumen over ugen. Så det kan være et kort program, som kan tilføjes dit nuværende program, hvis det tilpasses korrekt. Jeg bruger det ofte imellem klienter, hvis jeg lige har 20-30 min. På den led får jeg mere volumen ind i træningsugen uden endelig at bruge markant mere tid.

I dag kørte jeg det med min klient Christian Windfeld. Christian arbejder som personlig træner, og har ofte små huller ind imellem hans klienter. Han har sit almindelig træningsprogram, som er et Upper/Lower-body program med fokus på relativ styrke, og nu dette korte 20 min. program til de travle dage, eller ekstra små pas.

Programmet består af 3-4 basisøvelser. Hver øvelse køres med 80% af max, og der laves blot 1 gentagelse. Man sætter uret på 20 min. og ser hvor mange runder man kan gennemføre. Hvis man laver over 16-18 runder stiger man 2-3% til næste træning og ser om man kan opnå samme, eller flere runder.

A1. Squat – 1 rep – T4010 – Rest 10
A2. Barbell fatbar closegrip bench press – 1 reps – T4010 – Rest 10
A3. Pull ups – Neutral/Closegrip – 1 rep – T4010 – Rest 10

A4. Kan tilføjes for mere erfarende klienter. Det kunne være en hofte-dominant øvelser som Dødløft, eller Goodmornings.

Skriv et svar