You are currently viewing Hvad er fordelene ved personlig træning (del 2)

Jeg hører ofte spørgsmålet: ”Hvad er fordelene ved personlig træning egentlig? Kan man ikke bare gøre det selv?” Og jeg forstår godt, hvorfor nogle undrer sig. For jo, du kan godt gøre det hele selv – spørgsmålet er blot, om du får det maksimal ud af dit besvær?

Fordi det kan være svært at overskue, hvad fordelene egentlig er ved personlig træning, når man ikke selv har haft en personlig træner, har jeg forsøgt at liste nogle af fordelene ved at have en personlig træner. Det er blevet til to indlæg (ellers ville det blive for langt)

Indlæggene kaster lys over, hvad en personlig træner kan hjælpe med. Det er klart, at nogle vil kunne gøre det selv – her er blogindlæggene ikke meget bevendt. Listen er langt fra udtømmende, men giver et godt indblik i, hvilke aspekter en træner kan hjælpe dig med.

De første 4 råd kan læses her:

http://casperjespersen.dk/fordele-ved-personlig-traening-del-1/

5. Du får hjælp til specifikke mål

Ud over hjælp til at sætte et realistisk mål, kan en personlig træner også hjælpe dig med at nå et specifikt mål. Vil du løbe et marathon? Skal du i form til politiets optagelsesprøve? Skal du tabe dig, så du kan passe din bryllupskjole? Så er det oplagt med en personlig træner, som kan guide dig og hjælpe dig hele vejen mod målet.

6. Du står til ansvar over for en

”Jeg starter på mandag.” Du kender det nok godt. Vi har alle gode intentioner – især når det kommer til træning. Skal du derimod mødes med din træner, er det lidt nemmere at stå op og komme afsted – det er meget sværere at blive hjemme, når man har en aftale.

7. Du spilder ikke din tid

Er du typen, der bare går ind i centret, varmer op og kører en times godt tilrettelagt styrketræning, som sørger for du kommer hele kroppen rundt og tager højde for dine individuelle behov?

Eller er du typen, som står 10 minutter på crosstraineren, hvorefter du går hvileløst rundt i centret, rykker i lidt maskiner og flytter lidt vægte uden en egentlig plan?

Hvis du er sidstnævnte type, er en personlig træner klart for dig. Med en af vores trænere ved din side lærer du at træne effektivt og med en plan, der er tilpasset dine behov. Din træning får dermed et formål!

8. Du får en personlig træningsplan

Dette punkt harmonerer godt med punktet om, at alt er tilpasset dig. Du har helt sikkert øvelser, som du sagtens kan lave, men som du ikke gider lave – burpees eksempelvis. Det handler ikke altid om, hvorvidt du kanlave en øvelse, men lige så meget om du har lyst til at lave den.

En personlig træner tilpasser din træning, så du laver de bedste øvelser til at nå dine mål, men tager samtidig højde for dine personlige præferencer, så træning ikke bliver en ulidelig affære. Det gælder både det program, du selv træner samt det, du træner med din personlige træner (for de er ikke altid identiske).

9. Du bliver udfordret

Kender du det, at du har opnået de mål, du har sat dig – og nu begynder træning efterhånden at være lidt ensformigt? Du rykker dig ikke rigtig mere. Du glemmer måske endda at udfordre dig selv og ændre dine rutiner.

Din personlige træner udfordrer dig. Konstant. Han/hun sørger for, at du bliver udfordret, så du ikke går i stå. Faktisk planlægger din træner din træning således, at du gerne skulle opnå fremskridt hele tiden (ikke til hver træning, men over tid).

Til slut

Som nævnt et par gange, vil nogle nok tænke, at de ikke behøver en personlig træner til at opnå de fordele, jeg lister. Og det er helt forståeligt. De klienter, vi arbejder med, er alle vidt forskellige og har vidt forskellige behov. Og her bidrager vi som trænere med vidt forskellige ting, så vi opfylder den enkelte klients behov i forhold til ovenstående.

Er du en af dem, som ikke har brug for ovenstående fordele af den ene eller anden grund, så er en personlig træner nok ikke for dig.

Skriv et svar