You are currently viewing Hvilke type er du?

Næsten alle mine klienter har på et tidspunkt i deres liv selv forsøgt at tabe sig. Efter et eller flere mislykket forsøg herpå har de valgt at opsøge mig og få professionel hjælp.

Den klasissk tilgang er “Outside – In” tilgangen, hvor alt har omhandlet kalorieindtag og fysisk aktivitet. Det er også grundbasen i ethver vægttab, men for mange er der også en stor del at hente i “Inside – Out” tilgangen. Herunder finder vi nemlig alle de fysiologiske faktorers som hvilkepuls, hormonsystem, nervesystem, cardiovaskulær system osv. Alt dette vil der i fremtiden komme mange flere blogs om, da jeg snartligt kan afsløre et par vigtige internships jeg skal på i år.

Denne blog skal handle om et meget simpelt og lavpraktisk syn på tingene. Ofte så simpelt så ingen tænker nærmere over det – Men netop her bliver det interessant.

Der er groftsagt 2 muligheder når vi tænker “Outside – In” tilgangen ifht. vægttab – Nemlig at spise mere/mindre, og trænere mere/mindre. Disse to faktors kan derfor blandes, og netop dette ser jeg ofte folk har egen erfaring med. Nogen vælger, bevist eller ubevist, den ene tilgang, andre den anden.

De forskellige tilgange:
1. Spis mere – Træne mere
2. Spis mere – Træne mindre
3. Spis mindre – Træne mere
4. Spis mindre – Træne mindre

Det klassiske valg, og klart dem jeg ser flest af er Nr. 3. Dette virker også til en begyndelse, da der skabes et kalorieunderskud via mindre mad og mere træning. På et tidspunkt stopper vægttabet desværre, og det bliver svært at gøre så meget ved det, da kalorierne allerede er meget lave, og tiden til træning ikke kan sættes op.

For mig handler det ofte om at klienten skal spise “mere” (færre kalorier) end tidligere. Altså rigtig mad frem for fastfood og andre kalorietætte lav kvalitets-madvarer. Når vi tilføjer sund nærende kost vil det ofte føltes som “mere mad” da densiteten er markant mindre. Det fylder kort sagt markant mere. Træningen skal også justeres, og her er det meget individuelt. Mange kommer fra en doven, stressende hverdag uden fysisk aktivitet. De skal trænere mere. Andre kommer fra den samme hverdag, men med 6-7 træninger om ugen. De skal træne mindre. Også her gælder kvalitet frem for kvantitet.

Skriv et svar