You are currently viewing ISI Symposium 2017 – Dag 1

Igår ankom Jacob Strøm og Jeg til Dublin hvor de kommende tre dage står på kursus ved ISI Strength Institute. Dette års ISI Symposium byder på fordrag af Dr. Eric Serrano, Dr. Bryan Walsh og Eoin Lacey.

Eric Serrano
Immunology and its connection with training and nutrition

Eoin Lacey
Application of Omegawave within you practice. Assessing CNS, HRV, metabolism and recovery.

Bryan Walsh
Body composition endocrinology: What coaches and nutritionists need to know.

Dagens 10 vigtigste punkter var:

  1. Når en klient får fjernet galdeblæreren skal man være obs på depressioner til følge. Grundet manglende frigivelse af galde, nedbrydes fedt ikke. Dermed kan vitamin A, D, E, K og kolesterol heller ikke optages. Dette fører til depression før eller siden.
  2. Akne skyldes ofte mangel på Vitamin B5, Vitamin D og Vitamin A. Dertil ses det ofte at mælkeprodukter, incl. Whey/Valle giver en negativ reaktion – Om det skyldes laktose eller andet vides ikke.
  3. Indtagelse af Carnitine ses at give gode resultater for klienter der træner fastende. De bedste resultater ses ved 4-6g. Dog obs på at store doser carnitine kan sænke funktionen af stofskifte hormonet Thyroid.
  4. GTI – Goal setting, Testing, Intellingence. Når man arbejder med en klient er det afgørende at sætte mål. Udfra disse mål vælges forskellige tests. Ikke alle klienter skal eks. blodprøve-testes eller andet advanceret. Der er ingen grund til at teste 1RM på en klient der ønsker fedttab. Udfra testen sammensættes det optimale program. Herunder kostplan, kosttilskud anbefalinger og træningsprogrammer.
  5. Der findes utallige moderne redskaber som man kan bruge til tests. Herunder tests af HRV, HR, søvn, restituition, blodprøver og allergitestning.
  6. Man kan ikke isolere hormonsystemet uden også at kigge på nervesystemet og immunforsvaret. Det er et stort system der konstant påvirker hinanden.
  7. Optimale hormon-værdier = Optimal kropskomposition (Oversat og lyder a h til på dansk. Optimal Hormones = Optimal body composition)
  8. Vi måler på hormonværdier, men evaluerer på enzymer og deres aktivitet.
  9. Galde fordøjer og absorbere fedt. De afgørende receptorer her er FXR og TGRS. Galde øger energi omsætningen. Yderst interessant viser det sig også at galde øger T4 til T3 produktionen.
  10. Det viser sig at mavetarm-problemer hænger sammen med lav testosteron. Dertil viser det sig også at PCOS ofte også skyldes dårlig mavetarm-flora. Hormonværdierne forbedres ikke før mavetarm-problemet forbedres. Det er altså yderst afgørende at have en god mavetarmflora for at have gode hormonværdier.

Dag 1 er veloverstået og vi sidder trætte på hotellet nu. Et par timers læsning, og så på hovedet i seng, så vi kan være klar til Dag 2 imorgen.

Skriv et svar