You are currently viewing Pointers fra Fatloss weekend ved Irish Strength Insitute

Efter 2 gode dage ved ISI Irish Strength Institute er det tid til at samle op på et par pointers fra undervisningen og træningen.

Generelt var det afgørende for mig at se at vi er på rette vej med de forventninger jeg har til mit team omkring deres viden og indsats, min egen viden, og nogen af der undervisere jeg forventer at se mere til i fremtiden ifht. internships. Undervisningen var af Eion Lacay, som er en utrolig dygtig underviser og træner.

  1. SAID princippet er generelt glemt af trænere trods vigtigheden heraf. “Specific adaptation to imposed demands”. Et princip alle trænere burde kende til. Når kroppen udsættes for en form for stress, eks. træning tilpasser den sig dertil. Så den i fremtiden bliver bedre til denne, altså adaptere hertil. Derfor er ændringer i din træning, kost, livsstil osv. yderst afgørende for at du opnår resultater.
  2. Jeg bruger altid meget fokus på at skrive titler på bøger ned som bliver nævnt. Jeg har en god liste af 10 nye bøger med hjem som jeg vil få bestilt i aften. Det er et yderst afgørende spørgsmål at stille en dygtig underviser – “Hvilke 5 bøger har du lært mest af”. Det fik jeg snakket med 2 dygtige trænere om. Damien Maher og Eion Lacay er begge enormt succesfulde trænere, og har som jeg et enormt bibliotek. Men de havde begge et par gode forslag, som jeg ikke havde, som jeg nu har bestilt. Som jeg snakkede med Damien om handler det, for mig, om at udvide mit område. Jeg har måske 80% bøger om Træning/Kost/Endokrine system/Fysiologi/Anatomi, 10% om selvudvikling og 10% om at drive forretning. Måske er det ikke træning jeg skal bruge min tid på i fremtiden for at udvikle mig.
  3. GTI principle – Et princip ISI bruger til at arbjede med klienterne. Goal setting, Testing specifik og Intelligence – “CSI”. Jo mere vi tester, og undersøger, jo bedre opnår vi hver enkelt klients mål. Et område jeg har arbjedet meget på igennem årerne, men det var interessant at høre mere om deres tilgang her. Herunder en masse arbjede med blodprøver, hormon-testning og HRV (Puls) – Min puls blev målt under Modified Vironda 8×8 træning, og var “overraskende” god. Et tiltag alle klienter kan glæde sig til i de kommende uger. Det er nu ikke længere muligt at snyde sin træning og påstå det er “hårdt”.
  4. En interessant betragtning var hvad der holder vores klienter, og os selv tilbage for at opnå vores mål i livet – “Indentify derailers to sustained success”. Vi har alle noget i vores liv som holder os tilbage for at opnå endnu mere. Hvis vi kan finde disse problemer sammen med klienter, opnår vi målet langt hurtigere, hvilket er yderst afgørende for såvel klienten som jeg.

De meget mere nørdet ting vil jeg sparre jer for, da de kan blive utrolig kedelige at læse om. Det kan være der kommer et par blogs herom senere hen når tiden er lidt bedre. Nu vil jeg ud at spise en stor rød t-bone steak med teamet og nyde den sidste aften i Dublin.

Skriv et svar