You are currently viewing BREAKING: Vi har fundet ungdommens kilde!

Spøg til side. Den sagnomspundne kilde er stadig blot et sagn. Men en ny undersøgelse har vist, at styrketræning faktisk øger den forventede levetid.

Forbeholdt kredsløbstræning

Tidligere var det ellers kun kredsløbstræning, der havde den ære (altså at forlænge livet). Kredsløbstræning – cardio – forbindes med lavere dødelighed, mens sammenhængen mellem styrketræning og lavere dødelighed kun har været sparsomt belyst.

Men nu har en ny observationsundersøgelse baseret på næsten 100.000 ældre mennesker vist, at personer der styrketrænede havde en 9% lavere risiko for at dø af “enhver årsag undtagen kræft”.

Kombinerede deltager cardio og styrketræning var risikoen hele 41% lavere end de, der ikke dyrkede motion. Det er ikke overraskende, men alligevel markant og peger i højeste grad på, at en kombi af cardio og styrketræning er optimal, såfremt ønsket er nedsat dødelighed.

Kun et observationsstudie

Selvom det hele lyder som fryd og gammen, skal vi huske at der er tale om et observationsstudie. Det betyder i praksis, at forskerne blot kunne se, at deltagerne der styrketrænede og/eller styrketrænede + cardio havde en lavere dødelighedsrisiko – men det betyder ikke, at der er en sammenhæng. Studiet tilføjer værdi til fremtidige undersøgelse og kan vise en tendens, men der kan være fejl forbundet med deltagernes evne til at genkalde aktiviteter.

Derfor kan undersøgelsen ikke stå alene.

Der hersker dog ingen tvivl om, at cardio samt styrketræning er sundt og forbedrer både nuværende livskvalitet samt med al sandsynlighed forlænger det. Forhåbentlig følger der flere undersøgelser, der kan understøtte dette, så vigtigheden i at holde sig igang/motionere igen og igen fremhæves og kommer ud til befolkningen.

Kilde: https://www.fitnews.dk/styrketraening-fremmer-et-laengere-liv.html

Skriv et svar