You are currently viewing Corona-krise – eller Coronakage?

Vi køber kage som aldrig før, hvis du spørger den store bagerkæde, KonditorBager. Og det sker med al sandsynlighed som følge af, at de fleste af os er tvunget til at bruge mere tid derhjemme i forhold til tidligere.

Faktisk har danskernes indtag af kage været støt stigende siden 2017 ifølge Dansk Statistik.

Er du en af dem, der trækker statistikken op? Hvad betyder det så egentlig for din vægt?

Ikke noget i vejen med kage…

Der er absolut intet i vejen med kage. Og der er intet i vejen med, at bagerne får ekstra travlt – det er kun godt i denne tid. Men er du en af dem, der bruger mere tid hjemme, dyrker mindre motion og samtidig spiser mere kage, er du nok ret tilbøjelig til at få ekstra Coronakilo i farten.

De fleste af os kan “tåle” kage i moderate mængder uden at tage på. Blandt andet fordi vi bevæger os i løbet af dagen og kroppen selv regulerer sulten (så spiser du lidt ekstra, skærer man automatisk ned for noget andet). Men under corona er størstedelen af os tvunget til at arbejde hjemme, hvor man går og står mindre end på arbejdspladsen. Og fortsætter du så dit normale indtag + ekstra meget kage, så vil det sætte sig på sidebenene.

Sørg for at dyrke daglig motion

Mere kage og mindre motion (læs mere om sidstnævnte her) er ikke vejen frem, hvis du ønsker en sund krop. Faktisk faldt antallet af danskere, der dyrker motion, med 27% under den første nedlukning – tallet for den, nu, tredje nedlukning kendes ikke.

Mit bedste råd er derfor: Bevæg dig mindst 30 minutter dagligt. Helst også på en sådan måde, at pulsen kommer lidt op.

Har du svært ved sidstnævnte, kan mindre også gøre det. Eksempelvis kan du gå ned og hente dine børn fra pasning. Eller tage to pauser af 15 minutter i løbet af dagen, hvor du går en tur. Måske kan du gå 15 minutter før din arbejdsdag starter – du sparer jo garanteret lidt køretid i begge ender af dagen.

Hvis du har mulighed for det, vil styrketræning også være at anbefale.

Og hvis du gerne vil have kage til kaffen lidt oftere end tidligere, kunne du jo passende gå/løbe ned til bageren efter den – så kan du måske stadig passe skjorten, når vi er ude på den anden side af krisen.

Skriv et svar