You are currently viewing Corona påvirker danskernes motionsvaner negativt

Det kommer jo nok ikke som en overraskelse for ret mange, men Corona har en stor betydning for danskernes fysiske sundhed. Adskillige restriktioner og en lille håndfuld nedlukninger har gjort sit for at holde danskerne på sofaen – og det er lykkedes, må man sige.

Faktisk er mere end her anden voksen blevet mindre fysisk aktiv under Corona-pandemien ifølge en undersøgelse fra “Bevæg dig for livet” (en sammenslutning af DGI og DIF).

En femtedel er blevet mere aktiv

Ud over at godt 55% af de adspurgte (omkring 21.000 personer) er blevet mindre aktive det seneste år grundet Corona, så svarer hver femte faktisk, at de er blevet mere aktive.

Generelt er det allerede aktive personer, som bliver mere aktive, mens i forvejen inaktive personer rører sig endnu mindre.

Vi klarer det selv

Eftersom nærmest alle former for motion og træning har været lukket ned, har danskerne måttet klare det selv. Og undersøgelsen viser faktisk, at 43% af de adspurgte mener, de har dyrket mere idræt på egen hånd end tidligere.

Det giver selvfølgelig sig selv, når nu fitnesscentrene var tvangsnedlukkede i seks måneder og det meste organiseret sport også var. Det tvinger danskerne til at gentænke, hvordan de skal motionere. Heldigvis, tør man godt sige, har det betydet, at nogle rent faktisk har dyrket mere motion og andre har taget skeen i den anden hånd og dyrket motion på egen hånd.

Men det rykker ikke rigtig ved det faktum, at der var noget skørt ved især nedlukningen af fitnesscentrene, når nu det aldrig blev påvist, at der skete stor smittespredning her.

Nuvel, det finder politikerne vel ud af en dag. Indtil da kan vi fortsætte med at læse, hvordan Corona er en bombe under folkesundheden nu og i fremtiden.

 

Kilde: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-12-20-corona-har-sat-tydeligt-aftryk-paa-danskernes-motionsvaner

Skriv et svar