You are currently viewing Sænk sygefraværet – lad dine medarbejdere træne i arbejdstiden

I Odense dyrker medarbejderne i murerfirmaet Murup fælles motion hver Mandag og Torsdag – i arbejdstiden. En personlig træner viser dem forskellige styrke-, stræk- og elastikøvelser, og alle medarbejdere deltager. Træningen tilrettelægges deltagerne, og tilpasses deraf niveauet, så alle medarbejdere kan deltage med succes.

Det har reduceret mængden af sygefravær drastisk. Hvor medarbejderne tidligere var oftere sygemeldt – specielt på grund af rygsmerter – er det tal nu faldet markant. Og helt specielt på såkaldt kort fravær. Den type fraværd der koster 1-2 arbejdsdage i ny og næ.

Og endnu bedre for virksomheden: 80 % af udgifterne bliver dækket af Arbejdsmiljøpuljen.

Langt fra alle virksomheder, der har opdaget muligheder for støtte

Arbejdsmiljøpuljen tilbyder økonomisk støtte til forebyggende træning – det er bare langt fra alle virksomheder, der har opdaget det. Puljen blev søsat i 2021 og er på 100 millioner kroner årligt. Foreløbigt løber den til 2023 og har til formål at styrke arbejdsmiljøet i SMV’er (små og mellemstore virksomheder) såsom Murup.

Men i december sidste år var der faktisk kun bevilget 30 millioner kroner ud af de 100 millioner – og det synes jeg, er utroligt ærgerligt. Især når vi nu ved, hvor sundt det er at dyrke motion.

Især byggeriet kan få gavn af puljen. Byggebranchen er højt på listen over de mest slidsomme fag, og her vil virksomhederne i høj grad kunne forebygge dette gennem træning. Nedslidning og overbelastning er nærmest dagligdag, og her ville det gavne medarbejderne markant at få styrket kroppen. Hvis så virksomhederne implementerer det som en del af dagligdagen, tilbyder de samtidig et medarbejdergode – og slår dermed to fluer med et smæk.

Træning alene er ikke nok, så medarbejderne skal selvfølgelig også arbejde og løfte korrekt – men det ændrer ikke ved, at al (styrke)træning vil hjælpe med at forlænge medarbejdernes (arbejds)liv og reducere gener og skader.

Korrekt arbejds-teknik kan vi i Performance Gym PT ikke hjælpe med – men vi kan hjælpe med at holde dine medarbejdere stærke og sunde. Og igennem øget styrke forbygge skader og skavanker. Der er simpelthen ingen bivirkning ved at have stærke medarbejdere!

Kontakt os på Cj@performancegym.dk eller ring direkte på 27510788, hvis I har lyst til at høre nærmere om forebyggende træning og hvilke tilbud vi kan give jeres virksomhed.

Kilde: https://fagbladet3f.dk/artikel/traening-i-arbejdstiden-giver-mindre-sygefravaer-i-fynsk-murerfirma

Skriv et svar