You are currently viewing Guess who’s back? Dadbod’s back!

Der er åbenbart ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget – og her tænker jeg selvfølgelig på Corona.

For en ny undersøgelse viser, at frakroppen er vendt tilbage. Og så endda midt i en tid, hvor de fleste af os træner for lidt og spiser for meget. Hvor vidunderligt heldigt. Og helt tilfældigt.

Undersøgelse af Dating.com …

Den lader vi lige hænge et øjeblik. Og så stopper vi med at grine. Dating.com har foretaget en spørgeskemaundersøgelse om lige præcis farkroppen. Her svarer tre ud af fire kvinder, at de foretrækker en “farkrop med ekstra kilo på sidebenene” frem for en Ken-krop (altså Ken fra Barbie & Ken).

Den sang har vi jo hørt før, men hvad er det, der gør farkroppen mere tiltrækkende end en veltrænet krop?

Det handler om prioriteter

Ifølge kvinderne handler det blandt andet om, at farkroppen signalerer en mand, der prioriterer kone og børn – en “provider”, der ikke strejfer omkring eller bruger tid på at træne (for at score kvinder).

Den veltrænede krop er samtidig med til at give nogle kvinder mindreværd, såfremt de selv har et par ekstra kilo eller lidt appelsinhud. Og derfor er farkroppen mere eftertragtet.

6 år siden det hele startede

Farkroppen blev et fænomen helt tilbage i 2015, hvor en studerende nævnte begrebet i en amerikansk lokalavis. Den gang var den eftertragtet netop fordi kvinder ikke ønskede at se utrænede ud ved siden af deres udkårne. Noget man selvfølgelig godt kan forstå.

Farkroppen var derfor en slags modspil mod 00’erne veltrænede og glatbarberede mandekroppe (tænk Brad Pitt i “Troy” eksempelvis).

Farkroppen til undsætning

I og med kvinderne altså helst vil have den velpolstrede farkrop, kommer Corona som kaldet. Med ét blev centrene lukket og alle sendt hjem i privaten for at arbejde, så de ikke behøvede bevæge sig uden for en dør.

Læg dertil at supermarkederne har haft åbent fra dag 1 og du har starten på en stille og rolig vægtøgning – det skal jo være lidt hyggeligt at sidde derhjemme under Coronaden 😉

Så du kan derfor tage det helt roligt, hvis du har taget lidt på det sidste års tid. Det er det, kvinderne vil have.

Også hvis de siger noget andet. Det er statistik.

Ps: Ironi kan være anvendt.

Skriv et svar