You are currently viewing 40, fed og færdig

Du ved det godt. Vægten er stukket lidt af. Du bruger for meget tid på sofaen. Du “burde” træne. Men der sker ingenting. Kiloene kommer snigende, og det ene kilo tager det andet. Og nu er det uoverskueligt.

Er jeg 40, fed og færdig?

Groft sagt opererer jeg med to kategorier af 40-årige mænd: Der er de, som på ingen måde er færdige. Og så er der gruppen af 40-årige, der er fede og færdige. Hvor passer du ind?

Gruppen af “ikke-færdige 40-årige” består af mænd, som holder deres krop ved lige. Det kan være i form af løb, styrketræning, sund kost, yoga, triathlon eller andre projekter. Men de holder sig i gang.

Og så er der gruppen af 40-årige, færdige mænd. De holder sig ikke i gang. Faktisk gør de ikke ret meget. De er trætte, tykke og måske endda også ret dovne. Hvilken gruppe er du i?

Årsagerne kan være mange, men slutresultatet er det samme: Hvis du ikke passer på dig selv og din krop, skal du ikke regne med at have nær så mange (gode) år tilbage. Faktum.

Overvægt og inaktivitet øger risikoen for livsstilssygdomme markant.

Og så er jeg ligeglad med, om du har en “onkel”, som blev 92 år, mens han røg, drak og vejede 100 kg for meget. Alle har eksempler på personer, som levede længe på trods af dårlige vaner. Det er bare ikke størstedelen, der er så heldige.

To muligheder

Efter min mening har du to muligheder, hvis du er en del af 40, fed og færdig-kategorien: Du kan fortsætte dit (kortere) liv og forsømme din krop og din sundhed (og til dels din familie, hvis du ikke kan være der ordentligt for dem). Eller du kan tage skeen i den anden hånd og gøre noget for dig selv, din krop og forlænge dit liv samt forøge kvaliteten af det.

Hvorfor skal jeg dyrke motion?

Der er efterhånden ingen, der er i tvivl om, at overvægt og inaktivtet øger risikoen for livsstilssygdomme. Og vi ved alle, at tilværelsen er nemmere, hvis man har en god kondition og er stærk. Men det kræver en indsats.

Klart, det er nemmere og måske endda lidt mere rart bare at ramme sofaen, når du kommer hjem hver dag. Måske orker du hverken løbetur eller en tur i træningscentret. Du orker nok ikke en gang at lege med dine børn. Sofaen ved du, hvor du har.

Så jeg forstår godt, hvis træning ikke trækker. Det er hårdt og ubehageligt, og du er måske ikke en gang frisk bagefter. Og du har måske taget så meget på, at det virker uoverskueligt.

De færreste ønsker at stille træskoene i morgen. Det giver sig selv.

Derfor er det heldigt, at begynder du at dyrke motion i dag, har det en effekt på din krop med det samme. Det tager ikke eksempelvis fem år, før du begynder at mærke forskellen. Det sker næsten med det samme. Også på din forventede levetid og livskvalitet. Faktisk burde du efter få uger kunne mærke, at du faktisk orker at lave aktiviteter, når du kommer hjem fra arbejde. Måske orker du faktisk at lege med børnene – OG løbe en kort tur.

 

Motivation: Fjern din ølvom, øg din energi og din sexlyst

Hvis tanken om mere energi og øget livskvalitet som følge deraf, ikke er motivation nok, hvad så med udsigten til forbedret libido (= øget sexlyst) og mindre ølvom og rødvinspatter (de forsvinder med tiden, hvis du fortsætter). Og samtidig reducerer du risikoen for livsstilssygdomme, så du kan være der for din familie i længere tid.

Det kræver en relativ lille indsats, men udbyttet er enormt. Tre ugentlige træninger á 45-60 minutter er ofte nok til markant at forbedre deres livskvalitet. Du kan godt gøre mere for bedre resultater, men det er bedre at starte der, hvor du kan holde ved.

Hvordan kommer jeg i gang?

Fordi jeg ved, at det kan være svært at komme igang, og fordi jeg ved, at det er nemmere at løfte i flok, tilbyder jeg mange muligheder til mine klienter. Ud over 1-1 personlig træning, tilbyder jeg også holdtræning i form af konceptet “Ta’ dig sammen, mand – et hold for rigtige mænd”

Her får du 1.5 time træning ugentligt med holdet og én times personlig træning med mig. Det betyder, at du kun skal træne én enkelt gang selv (hvis vi har besluttet os for, at du kan nøjes med tre ugentlige træninger).

Vejen til et sundere og bedre liv kan tage mange former. Men du er nødt til at være egoistisk og tage vare om dig selv og din krop – så du kan være noget for din familie og dine nærmeste.

Du er nødt til at ta’ dig sammen, mand.

Skriv et svar