You are currently viewing Armin Ehtesham – Fra 110 kg til 83,5 kg!

Hvordan stødte du på Casper?

Første gang jeg stødte på Caspers navn, var igennem en tidligere studiekammerat som havde haft Casper som PT. De efterfølgende år så jeg ofte skelsættende resultater som han havde med klienter. I august 2016 tog jeg mig sammen og skrev til Casper. På det tidspunkt vejede jeg 105kg, og havde været oppe omkring 110kg. Jeg har haft rygproblemer siden 15 års-alderen, og den store overvægt gjorde ikke tingene bedre. Det var ikke en specifik begivenhed som gjorde at jeg skrev til Casper – det var nærmere summen af en masse overvejelser samt forhåbning om en bedre fremtidig livskvalitet. Det sværeste i sådan et forløb er ikke kostomlægningen, træningspas eller tid – det sværeste er at finde modet til at tage kontakten.

Personlig træner er ikke en beskyttet titel; der findes et hav af personlige trænere i Danmark. Mange af disse falder indenfor Låsby-Svendens kategorien, men størstedelen er heldigvis dygtige og tager deres profession meget seriøst. Casper og hans team har imponeret mig dybt med deres viden og tilgang til deres virke. Allerede fra vores første uforpligtende møde var Casper dybt professionel og empatisk, og jeg vidste at jeg var i gode hænder.

Hvordan var det at ændre kost?

Omlægning af kosten var nemmere end jeg havde regnet med. Jeg har aldrig været god til at spise morgenmad, så intermittent fasting, hvor man faster 14-16 timer mellem hovedmåltider, passede mig godt. Træningen har været meget varierende, og jeg har lært vanvittig meget om sammensætning af øvelser samt teknik. Inden forløbet kunne jeg med besvær lave 10 armhævninger – efter nogle måneder kunne jeg lave 10 chin-ups og 110kg i squat.

Mange i min vennekreds har fokuseret på det økonomiske aspekt. “Er det ikke dyrt?”, er det spørgsmål jeg ofte har hørt. For mig har det været alle pengene værd og mere til. Man bør ikke sætte en pris på sundhed og livskvalitet. Jeg har igennem de sidste 10 år, flere gange, været medlem hos diverse fitnesskæder og prøvet på egen hånd at komme i gang – uden held. Jeg har set på det som en investering i mig selv og min fremtid. Dog sparede jeg penge på madbudgettet ved at skifte til sundere madvaner, samt færre byture.

Den vigtigste pointe ved forløbet er at der stadig har været tid til at tage ud med vennerne, få vin eller 1 kg bland-selv slik i ny og næ. Det har ikke krævet en vanvittig omstilling i livsstil – noget som jeg frygtede inden vi startede.

I rå tal, er garderoben er blevet reduceret med 70%, vægten er reduceret med 20 kg, så den lige nu er omkring 83.5kg. Muskelmassen er øget en smule, og til august starter vi på et nyt forløb, hvor fokus vil være på styrke og hypertrofi.

Så hvis du er 30, fed og færdig er Casper lige det som du har gået og manglet.

Skriv et svar