You are currently viewing Danskerne vender ikke tilbage til deres aktivitetsniveau pre-corona

Der er lang vej til et normaliseret aktivitetsniveau hos de danske borgere. Ifølge Idrættens Analyseinstitut (IDAN), er en af grundene til dette, at flere og flere danskere dropper motionen på grund af mangel på overskud under corona-krisen.

Lang vej til tiden før Corona

IDANs undersøgelse blev foretaget i starten af april 2021, hvor det var tilladt at mødes 50 mennesker til udendørs idræt, men undersøgelsen viser, at deltagelsen fra februar til april kun har rykket sig sølle 1 procentpoint – fra 53% til 54%.

Med andre ord: Danskerne kommer ikke afsted af sig selv.

Og ifølge IDAN tyder det på, at en del af forklaringen er manglende overskud. Faktisk en stor del.

29% er fortsat ikke kommet igang med at dyrke sport og motion, som de gjorde inden corona. Ifølge IDAN angav 33% manglende overskud som begrundelsen for ikke at dyrke idræt. Samme procentdel angav nedlukning af deres aktivitet som grunden.

Der er altså ligeså mange, der har manglende overskud som forklaring, som der er folk, der har nedlukningen af deres primære aktivitet som forklaring.

Hvad kan du gøre for at komme i gang?

Det er nemt nok at sige, du bare skal komme i sving. Eller finde en ydre motion (udseende etc.). Men pisk og motivation er flygtig (pisk er nemt, men hjælper sjældent – ydre motivation forsvinder, når noget andet frister mere).

Hvis du bare venter på at fitnesscentrene åbner, og så er du afsted, er alt jo godt. Men hvis du allerede nu kan mærke, at du egentlig gerne vil i gang, men samtidig også ved, at du ikke kommer afsted – af den eller anden grund – så kan personlig træning måske være en del af svaret til at komme godt i gang. Især hvis du måske har småskavanker eller helt konkrete mål med din træning, er der flere fordele ved at lade en personlig træner hjælpe dig.

Ud over den åbenlyse fordel: Vi har allerede åben nu – så kan vores trænere også hjælpe dig af med dine skavanker og med at nå dit mål. Uanset om det er vægttab, øget styrke/muskelmasse eller bedre sportspræstationer. Og så har du samtidig en at stå til ansvar over for – ud over dig selv.

Hvis du er ligesom en stor del af den danske befolkning, har du hermed fået et vink med en vognstang om, hvad du selv kan gøre for at komme i gang – vi står klar til at hjælpe dig.

Skriv et svar