You are currently viewing Ferie, kost og træning…

Netop nu er jeg på ferie i solrige Miami – Når jeg er på ferie vil jeg nyde god mad, mindre struktureret træning og generelt ikke at skulle tænke for meget over hverdagens stress. Dog vil jeg også gerne vedligeholde min vægt og sundhed, så jeg ikke skal bruge unødig tid på fedttab når jeg rammer Danmark igen. Det samme ved jeg mange af mine klienter ønsker, så her er en lille blog, med et par tips omkring ferie-livet.

Vi nyder rigtig god mad og drikke når vi er på ferie, og det vil der altid skulle være plads til. Jeg gider ikke at tag på ferie, og leve af kød og grøntsager. Det er ikke ferie for mig. Det er som sådan heller ikke hverdag, eller sundhed, for mig, men jeg tror i ved hvad jeg mener…

Jeg ønsker at holde en vis form, sundhed og kropsvægt når jeg er på ferie, så her kommer lidt tips og tricks hertil:

1: Vælg et hotel eller lejlighed med eget køkken. Med et køkken sikrer du dig bedre valg, mulighed for selv at lave mad, og kan selv handle sundere alternativer ind.

2: Start dagen godt og sundt – For mit vedkommende starter jeg dagen med et protein- og fedt-rigt måltid. Ofte 3-4 æg/200g rødt kød, 300-350g grøntsager og 100g kød eller bacon. Det holder mig mæt over mange timer, og giver mig et stabilit blodsukker. Hvis ikke du er til morgenmad er Intermittent Fasting genialt på ferien også.

3: Spar mellemmåltiderne – Det handler i sidste ende om det samelde antal kalorier du spiser over dagen, og ofte spiser jeg mange kalorier til aften, hvor vi går ud. Derfor sparer jeg gerne de kalorier imellem mine store måltider.

4: Drik masser vand – Hold dit daglig vand-indtag hjemmefra, eller mere hvis der er varmt. For mit vedkommende 3.2 liter vand. Det er afgørende at være godt hydreret når vi ser på sundhed generelt. Udover vand drikker jeg kun ligth sodavand, for igen at sparre på det samlede antal kalorier. Jeg ynder aldrig at drikke mine kalorier.

5: Vær fysisk aktiv. Vi går omkring 10-12 km dagligt. Vi får set meget mere af byen end hvis vi kørte rundt i bil eller undergrund. Det er glimrende for oplevelserne, og for sundheden. Det forbrænder kalorier, og giver plads til mere god mad. Udover de mange kilometer sigter jeg efter at vedligeholde min styrketræning minimum 3x om ugen, og gerne mere (Af lyst…)

6: Hold dig til et usundt måltid om dagen – For mit vedkommende aftensmad+dessert. Trods måltidet kan være massivt i kalorier, burde der snildt være plads hertil, med den ekstra fysiske aktivitet, og de sparrede mellemmåltider.

For mit vedkommende betyder det, at jeg vejer præcis det samme som for 14 dage siden. Trods burgers, rødvin, store bøffer, is, kage og andet godt. Da jeg rejste vejede jeg 82,1 kg. Dagen i dag (Efter træning) vejer jeg 82,7 kg.

Og vigtigst af alt: NYD DIN FERIE!

Skriv et svar