You are currently viewing Nyt job? Tænk på din vægt

Er du på udkig efter et nyt job? Så bør du måske holde øje med din vægt.

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at hver tredje leder vil værge sig eller direkte undgå at ansætte dig som ny medarbejder, hvis du er svært overvægtig.

Hver tredje. Det er et ret stort tal.

Undersøgelsen baserer sig på svar fra 1.373 ledere, hvilket vil sige, at der er ret god basis for at antage, at det faktisk forholder sig sådan.

Siger intet om dig som medarbejder

Selvom din vægt ikke siger noget om dig som medarbejder, kan danske ledere tilsyneladende ikke undgå at blive påvirket af det, de ser.

Og selvom 38 procent af de adspurgte ikke vil fravælge en svært overvægtig person, er det stadig værd at bemærke, at en tredjedel rent faktisk vil fravælge dig – hvis du er overvægtig.

Derfor er det ikke uvæsentligt, hvad du gør for at holde din krop ved lige. Og det selvom vi godt kan blive enige om, det ikke er et fair argument at bruge mod en person.

Det er klart, at det ikke fremgår, hvilke specifikke job, lederne har været ansvarlige for. Skal du gå på stiger dagen lang eller andre fysisk krævende jobs, giver det måske god mening, at svær overvægt er en showstopper.

Men hvad nu, hvis du bliver valgt fra til et kontorjob, fordi du er overvægtig? Og selvom du ikke er alene om at blive valgt fra – i 2014 var 13 procent af de voksne i de nordiske lande svært overvægtige – så har du en mulighed for ikke at blive en del af statistikken.

Sørg for at holde dig i gang – og spis fornuftigt

Det er en floskel, og jeg har skrevet adskillige artikler om, hvordan du holder dig igang – eksempelvis artiklen om NEAT (https://performancegymaarhus.dk/neat-den-oversete-faktor-i-et-vaegttab-del-1-2/) – men vigtigst af alt er at dyrke motion (vælg noget, du kan lide) og spise fornuftigt.

Fordrer din nuværende livsstil din overvægt, bør du overveje, hvad du vil fremadrettet. Måske står din livsstil i vejen for drømmejobbet? Og er du svært overvægtig, handler det ikke om at gå på kur, men om en livsstilsændring.

Ud over drømmejobbet er det også værd at bemærke, at svær overvægt er sammenkædet med en langt højere risiko for at blive ramt af livsstilssygdomme såsom diabetes, blodpropper, brystkræft, slidgigt og så videre. Derfor er det uanset hvad en god ide at tænke over din vægt, da du risikerer at forkorte dit liv markant.

Brug for hjælp?

I Performance Gym PT specialiserer vi os i vane- og livsstilsændringer, så du opnår dine mål og fastholder resultatet. Står du derfor og har brug for hjælp, tager vi hellere end gerne en uforpligtende snak om dine ønsker og behov og, om vi kan hjælpe dig med rejsen.

Interesseret? Ræk ud til os her.

Skriv et svar